familylife.gr
Oι 13 τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό!

Axladi-MiloΤο φθινόπωρο δεν φέρνει μόνο βροχές και καταιγίδες αλλά και... δώρα.

Ως τέτοια πρέπει να εκληφθούν τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, πολλά από τα οποία θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι στα «κρυώματα» αλλά και άλλες ασθένειες.

Τα «δώρα» του φθινοπώρου είναι τα εξής:

Μήλα (Πηγή φλαβονοειδών, πλούσια σε αντιοξειδωτικά).

Λαχανάκια Βρυξελλών (Πηγή βιταμίνης Κ, φυλλικού οξέος και σιδήρου). Εποχή συγκομιδής: Σεπτέμβριος-Μάρτιος.

Παστινάκι (Πηγή καλίου και φυτικών ινών).

Αχλάδια (Πηγή βιταμίνης C).

Κουνουπίδι (Πηγή βιταμίνης C αλλά και άλλων στοιχείων που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου και μειώνουν τη χοληστερίνη).

Κολοκύθα (Πηγή καλίου και βιταμίνης Β).

Γλυκοπατάτες (Πηγή βιταμίνης Α και σιδήρου βοηθά στην αντιμετώπιση του έλκους του στομάχου και των φλεγμονών στο παχύ έντερο, ενώ σταθεροποιούν και τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα).

Γογγύλια (Πηγή βιταμίνης C, βιταμινών A, K και φυλλικού οξέως).

Ρόδι (Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, πηγή βιταμίνης C και φυλλικού οξέος).

Χουρμάς (Πηγή φυτικών ινών και καλίου).

Ακτινίδιο (Πηγή βιταμίνης C, καλίου και χαλκού).

Γκρέιπφρουτ (Πηγή βιταμίνης C, λυκοπενίου και πηκτίνης που μειώνει τη χοληστερίνη).

Μανταρίνια (Πηγή βιταμίνης C και βήτα-καροτίνης).

Click@life

 

Διαβάστε επίσης...