familylife.gr
Τα μυστικά για τηγανητές πατάτες!

PatatesTiganitesΤο αγαπημένο φαγητό των παιδιών και η αδυναμία των "μεγάλων" παιδιών.

Πως μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε τις τέλειες τηγανιτές πατάτες;

Επιμέλεια: Σκοπελίτη Μαρία

Είτε τις προτιμάτε χοντροκομμένες είτε λεπτοκομμένες, ο τρόπος για να τις φτιάξετε παραμένει ο ίδιος.

Το μυστικό λοιπόν για τέλειες τηγανιτές πατάτες είναι το λάδι!

Ας δούμε λοιπόν κάποια μυστικά!

Όπως πάντα ξεκινάμε με το καθάρισμα, το κόψιμο και το πλύσιμο της πατάτας.

Για να γίνουν πιο τραγανές, θα πρέπει να τις βράσουμε για 2 λεπτά σε ανάλατο νερό, στην συνέχεια τις αποσύρουμε από την φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Με μια πετσέτα τις στεγνώνουμε καλά και τις τηγανίζουμε.

 

Για το τηγάνισμα!

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο λάδι και  το αφήνουμε να κάψει, στην συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες.

Αφού τις ρίξουμε μέσα στο καυτό λάδι, τις αφήνουμε να τηγανιστούν για 10 λεπτά - ανάλογα πάντα με το μέγεθος που έχουμε κόψει τις πατάτες, αν είναι χοντροκομμένες θα πρέπει να τις αφήσετε περισσότερη ώρα-, στην συνέχεια τις βγάζουμε από την φωτιά και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.

Ξαναρίχνουμε τις πατάτες στο καυτό λάδι, αλλά αυτή την φόρα θα πρέπει να δυναμώσουμε την φωτιά στους 190 βαθμούς.

Τις αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανές.

Δεν πρέπει να σκεπάσουμε το τηγάνι, γιατί έτσι οι πατάτες γίνονται μαλακές.

Όταν λοιπόν οι πατάτες αποκτήσουν το χρώμα που πρέπει, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Τέλος τις αλατίζουμε με ψιλό και χονδρό αλάτι.

Υλικά

200-300 ml λάδι για τηγάνισμα

1 κιλό πατάτες

Αλάτι ψιλό και χονδρό

 

Διαβάστε επίσης...


Διαφήμιση