familylife.gr
Σοκολατένια Χριστούγεννα!!!
Ευρετήριο Άρθρου
Σοκολατένια Χριστούγεννα!!!
page3
page3
Όλες οι Σελίδες


Τα γλυκά αυτή την περίοδο, έχουν την τιμητική τους!

Επιμέλεια: Σκοπελίτη Μαρία 

Πέρα από τα γνωστά γλυκά των Χριστουγέννων, εμείς σκεφτήκαμε και άλλες συνταγές... σοκολατένιες!!!

 

 

 

 

 

 

 

TroufakiaΣοκολατένια τρουφάκια!!!

Υλικά

250 γρ. Βιτάμ
400 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κακάο
150 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1 αυγό
2 πακέτα πτι-μπερ
250 γρ. καρυδόψυχα
διάφορες τρούφες
καρύδα
χαρτάκια ζαχαροπλαστικής
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά από το βιτάμ, τη ζάχαρη, το κακάο, το γάλα, το κονιάκ και το αυγό.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρευστοποιηθούν.

Σ' ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια, στην συνέχεια, ρίχνουμε το ρευστοποιημένο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Όταν σφίξει το μείγμα πλάθουμε μικρές μπάλες, βουτώντας τα χέρια μας στο κονιάκ και αμέσως μετά τις ρίχνουμε στο μπολ στην τρούφα.

Δεν ξεχνάμε να βάλουμε τα τρουφάκια σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής.

Τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε. 

SokolatoKarudopitaΣοκολατόπιτα!

Υλικά

1¼ φλ. τσ. αλεύρι
3/4 φλ.τσ. ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού κακάο
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. τσ.γάλα
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1/4 φλ.τσ. κακάο
1 1/3 φλ.τσ. βραστό νερό
1 βανίλια

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.

Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40 λεπτά.

Τη σερβίρουμε µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.



 

Διαβάστε επίσης...


Διαφήμιση